Z nejběžnějších zelených potravin jmenujme například mladý špenát, brokolici, avokádo, petrželovou nať, kapustu nebo japonský zelený čaj matcha. Jsou zdrojem živin a pomocníkem v péči o zdraví. Podporují imunitu, prospívají zdraví srdce a cév, trávicího systému a napomáhají ke správnému fungování všech buněk v těle. Potraviny zelené barvy vyživují buňky a dodávají do těla vitaminy, minerály, prospěšné enzymy a aminokyseliny. Podporují zažívání a mají regenerační účinky, dokážou tedy bránit předčasnému stárnutí organismu. Obsahují rovněž látky, které napomáhají při hubnutí.
Tři nejlepší zelené potraviny
Sladkovodní řasa chlorela je bohatá na aminokyseliny, betakaroten, hořčík a bílkoviny a má silné detoxikační účinky. Podporuje funkci jater a trávení, váže na sebe těžké kovy a vyloučí je z těla. Podporuje regeneraci tkání a díky vysokému obsahu chlorofylu je přírodním detoxikačním prostředkem a chrání proti civilizačním nemocem. Doporučujeme od českého výrobce Queen Euniké v tobolkové formě.
Mladé kopřivy
Mladé kopřivy jsou nedocenitelným zdrojem důležitých živin a skvěle se hodí k jarní očistě. Kopřiva je silný antioxidant, podporuje obranyschopnost, čistí krev i pokožku a vyživuje vlasy, klouby i nehty. Výborný je čaj z čerstvých mladých kopřiv, lze je také přidat do salátu nebo polévky.
Listy pampelišky
Zdravotní benefity listů z pampelišek neboli smetanky lékařské znaly naše prababičky, dnes však upadly trochu v zapomnění. Čerstvé mladé listy použijte do salátů, pomazánek, nádivek nebo smoothie, pokud sáhnete po práškové formě z lékárny nebo prodejny se zdravou výživou, přimíchejte ji do vlažného čaje nebo zeleninové šťávy. Pampeliškové listy mají příznivé účinky na játra, čistí organismus a podporují hubnutí.