Jak naučit jíst děti zdravě?

Počet obézních dětí u nás roste a víceméně si za to můžeme sami - respektive jejich rodiče. Když ani rodič neví, co je pro dítě to správné, nezajímá ho to a obhajuje se slovy "vždyť mu to chutná", je něco ve společnosti špatně. Co s tím?
Aby se změnilo opravdu tragické stravování dětí, musíme, coby rodiče, kterým by nemělo být lhostejné, zda dítě bude po zbytek života zdravé, jít příkladem. To znamená kupovat kvalitní potraviny a vařit nutričně hodnotná jídla. Tím zaručíte, že minimálně doma bude vaše dítě jíst jen to, co tam najde. 

A pokud tam nebudou sladkosti, chipsy a cola, tak si je nedá. Pokud se doma pije voda a jí ovoce a zelenina, dítě to bude považovat za normální a bude to také dělat. Jestliže jste ke zdravému jídelníčku dítě nevedli od dětství, bude obtížné ho v dospívání převychovávat. Nikdy ale není pozdě začít

Je potřeba, aby si rodiče společně osvojili návyky zdravého stravování. Čím je dítě starší, tím výrazněji vnímá jiné vzory – kamarády, oblíbené youtubery. Dobrou zprávou je, že hýbat se, nakupovat u farmářů a starat se o své zdraví obecně začíná být populární.