Návod, jak si vyrobit domácí bělící pastu na zuby

Nemusíte utrácet horentní sumy za bělení zubů na klinikách, ani nakupovat předražené zázračné prostředky. Účinnou bělící zubní pastu si totiž snadno vyrobíte doma. Stačí vám k tomu několik minut vašeho času a pár ingrediencí.

Výhodou domácí zubní pasty je, že je k zubům šetrná, neničí zubní sklovinu a zároveň zuby i dásně chrání i léčí. 

Hlavní složkou je kokosový olej. Ten má příznivý vliv na zuby a dásně. Zároveň má ale lahodnou, výrazně kokosovou chuť. Tenhle zázrak přírody pomáhá bojovat proti zubnímu kazu, má přirozené bělicí účinky, zmírňuje krvácení dásní a díky schopnosti zlikvidovat různé druhy bakterií vás zbaví i nepříjemného bílého povlaku na jazyku a zápachu z úst.

Domácí pasta je vhodná pro všechny, kdo trpí záněty dásní, paradentózou a také pro ty, kdo ještě nenašli zubní pastu, která by jim vyhovovala. Navíc se díky kokosovému tuku v ústech pomalu rozpouští a dostane se tak i do mezizubních prostor, kam se normální pasta nedostane.

Budete potřebovat:
3 lžíce kokosového oleje
4 lžíce jedlé sody
půl lžičky stévie (dle chuti)
3 kapky esenciálního oleje z máty peprné


Můžete přidat:
3 kapky Tea tree oleje
3 kapky hřebíčkové silice
3 kapky extraktu z grapefruitových jadérek

Všechny složky seženete v prodejnách se zdravou výživou, drogerii, lékárnách či jiných specializovaných prodejnách.

Jak na to:
Do misky dejte kokosový olej a postupně přidejte další přísady. Vše důkladně promíchejte a přendejte do připravené nádobky s víčkem. Domácí pastu není nutné skladovat v lednici. Na kartáček ji můžete nabírat pomocí lžičky, kosmetické špachtle nebo do ní kartáček přímo namočit. Nemusíte se bát, že by se do pasty dostala plíseň, nebo se zkazila. Kokosový olej má totiž antibakteriální a protiplísňové složení.

Upozornění:
Zpočátku vám možná vadit zvláštní chuť pasty, ale do týdne si zvyknete. A nebuďte překvapeni, že pasta nepění tak jako běžné pasty.