Jak detoxikovat z těla hliník


Hliník by nebyl tak běžně ohrožující a toxický, dokud se koncem 19.století nezačal těžit pro vytváření kovů a léků. Dnes máme hliník v nádobí, obalech, nápojích, deodorantech do podpaží, tabáku, předepisovaných lécích včetně pomocných látek ve vakcínách.

Všichni máme nějakou úroveň hliníku v těle. Nejvíce náchylné ke shromažďování hliníku jsou tkáně, hlavně ty s pomalým buněčným obratem. Buňky se rychle obnovují na kůži, ale ne už tak rychle v kostech, srdeční tkáni a mozku.  Velmi dobře se hliník hromadí v mozku a jeho větší množství souvisí s chronickým únavovým syndromem, epilepsií, ADHD, Alzheimerem, Guilliane-Bare syndromem (běžný vedlejší účinek po očkování) a s dalšími neurologickými poruchami.

Hliník je v každé vakcíně. Sloučeniny hliníku po aplikaci vakcíny obejdou játra a ledviny a mají sklon zůstat v tkáních s pomalou buněčnou obnovou – kosti, srdeční tkáň a mozek. Dalším zdrojem hliníku je kouření tabáku a marihuany, ochranné krémy proti slunci, kosmetika a chemické látky ve vzduchu.
Proto je nezbytné a přímo nutné eliminovat z našich těl jak jen je to možné!

Pokud máte v sobě nějaké množství uloženého hliníku, existuje zde potencionální možnost absolutní toxicity. Redukovat množství hliníku je důležitý krok pro život v optimálním zdraví, i když se už v tuto chvíli vyhýbáte běžným zdrojům aluminia.

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že maximální denní příjem hliníku by neměl překročit 60 mg. Tento fakt dělá z hliníkové folie na pečení, vaření a uskladnění potravin velmi nebezpečný materiál, protože jen při jednom pečení se z něj do jídla uvolní až 400 mg hliníku.

Hliník způsobuje tělu různé zdravotní potíže – od těch mírných až po závažná poškození mozku, což vyvolává:

  • ztrátu paměti
  • nedostatek koncentrace
  • problémy s tělesnou rovnováhou
  • ztrátu kontroly nad ovládáním svalů


Kromě poškození mozku, může také hliník negativně ovlivnit vaše kosti. Tento kov může uvnitř kostí "soutěžit" s vápníkem o prostor, přičemž často vítězí nad tímto základním minerálem. Tím dojde k poškození kosterní struktury. Je tomu tak proto, že hliník snižuje hustotu kostí odvápněním a tím je činí více lámavými.

Jak z těla hliník dostat?

  • vysoce křemenitá minerální voda - Volvic ( prodává se v různých prodejnách zdravých potravin) nebo Trade Joe. Doporučuje se vypít půl litru denně.
  • čaj či tinktura z přesličky
  • bio "organické okurky",  jež obsahují velké množství křemíku a poskytují tutéž formu vylučování hliníku
  • přestat používat hliníkové nádobí a alobal
  • užívat dezintegrovanou Chlorellu SP, je známá především svojí schopností odstraňovat toxiny a těžké kovy z těla. Vícevrstevná vláknina na sebe naváže toxiny a jedy ve střevech, hlavně těžké kovy, které se pak vyloučí stolicí a nevstřebávají se zpátky do krve.
  • pomoci mozku odstranit plaky - Prederozimem

Přirozené vylučování těžkých kovů z organismu trvá 3-4 roky. Při podpůrných čistících postupech 1-2 roky. Nejprve je nutno posilnit vylučovací orgány - játra a ledviny. Nejvhodnější k tomuto účelu jsou bylinné přípravky.

Pokud ledviny fungují správně, k otravě hliníkem většinou nedochází. Pokud však hlinité ionty dlouhodobě přijímají lidé s poškozenými ledvinami, může dojít k projevům otravy. K základním projevům patří demence a křeče. Zvýšená hladina hliníku v lidském mozku bývá spojována s některými syndromy demence. Při Alzheimerově nemoci bývají nalezeny v mozku vysoké koncentrace hliníku. Mechanismus, jakým se hliník do mozku dostane, však není znám. Vedou se spory o tom, zda přítomnost vyšších koncentrací hliníku může Alzheimerovu chorobu vyvolat či ne.