Vědecky uznáváná síla živého kolagenu!

I Kleopatra hledala způsob, jak oddálit nevyhnutelný proces stárnutí. Celé generace špičkových vědců a badatelů tomuto cíli zasvětili marně svůj život. Ale jen málokdo ví, že máme neuvěřitelné štěstí, protože žijeme ve století, kdy se to podařilo. Je opravdu až s podivem, že o tomto převratném objevu, výrobku firmy INVENTIA, který se podařilo vyrobit ze sladkovodní ryby tolstolobika bílého po dlouhém 14ti letém výzkumu v Polsku, téměř nikdo neví. A to i přesto, že ihned po vyhlášení tohoto objevu se do Polska sjeli nejvyšší představitelé kosmetických a farmaceutických koncernů a chtěli koupit licenci na výrobu živého kolagenu právě pro sebe.


Protože kdo by jako jediný na světovém trhu nechtěl vlastnit monopol na živý, bilogicky aktivní, transepidermální tropokolagen, který je téměř identický s vlákny lidského kolagenu a dokáže pouhým potřením na vlhkou pokožku prostoupit pokožkou, sloučit se s lidskou bílkovinou a zpětně aktivovat fibroblasty k produkci vlastního kolagenu.

Určitě si pokládáte otázku, proč o tento objev přestali mít zájem? Bohužel tento unikátní kolagen byl stabilní v teplotním rozmezí od 5 do 15 °C . Po překročení této teploty se rozložil na jednotlivé aminokyseliny, tedy už nebyl živý a ztratil své unikátní schopnosti. Stal se z něj běžný kolagen, který všichni známe léta a kterých je na trhu velké množství. Výrobek s tímto omezením se stal pro všechny koncerny nepoužitelný právě s přihlédnutím k složitosti přepravy, skladování, ale i následných technologií na další zpracování.

Když tento bum pominul, a pominulo i zklamání Inventie, rozhodli se hledat další možnosti způsobu prodeje tohoto choulostivého výrobku a hlavně možnost zastoupení v jednotlivých zemích. Jako jediný nejméně rizikový se jim jevil systém přímého prodeje – tedy referenční marketing. Zkraje bylo velmi těžké seznamovat s nějakým polským kolagenem, o jehož účincích vlastně téměř nikdo nic nevěděl. Ale přeci jenom se našlo pár lidí, kteří byli hned zkraje kosmetickými a následně ozdravnými účinky tak fascinování, ale i jiní, kteří se rozhodli, že udělají maximum proto, aby se o tomto výrobku, který se léty zdokonalil a již je stabilní do 28 °C, dozvědělo co nejvíce odborníků.

Nanesení tropokolagenu FACE 2x denně na vlhkou pokožku obličeje dokáže odstartovat znovu produkci vlastního kolagenu ve fibroblastech, a tím zamezit stárnutí.