Přeskočit na hlavní obsah

Dietní verze míchaných drinků

Piňa colada, Mojito, Cuba libre - alkohol a cukry v míchaných nápojích jsou zrádné. Je jasné, že v letních měsících se koktejlům neubráníme. Takže se naučíme jejich zdravější verzi.

Než začnete s přípravami a následnou konzumací, mějte na paměti, že každý z klasických míchaných nápojů se rovná 45 minutám na běžeckém pásu, abyste ho spálili. Alkohol je bohužel jeden z nejhorších pachatelů, pokud jde o hubnutí a udržování hmotnosti. Ovlivňuje totiž vaši biochemii a zhoršuje metabolismus tuků až o 73%. To je vážně hodně. A když k němu přidáte cukr, pak se ženete přímo do záhuby.

Nemusíte být úplný abstinent, klíčem k úspěchu je být chytrý a konzumovat ho v menší míře. Naše rada zní: pijte maximálně 2 x v týdnu a pouze 2 nápoje za noc. Při výběru drinku se držte čistého alkoholu jako je vodka, tequila, nebo bílý rum a pijte pouze nízkokalorické přírodní mixy (z čerstvého pomeranče, citronu nebo limetky, čerstvé máty)

Zde je několik dobrých nápojů, které mají kolem 120 až 130 kalorií

1 panák vodky
Šťáva z poloviny citronu
1/4 panáku Cointreau
Lístky máty
Led
Soda

1,5 panáku stříbrné tequily
3/4 panáku grapefruitové šťávy
postříkat čerstvou šťávou z limetky
2 plátky chilli papričky
Soda

3/4 panáku ochucené vodky
2 panáky růžového vína
postříkat šťávou z grapefruitu
Soda

Pamatujte si: Udržování rovnováhy je klíčem ke zdravému životnímu stylu. Pokud víte, že budete popíjet, vyvažte to větší aktivitou během dne a doplňte o intezivnější cvičení následující den.