Přeskočit na hlavní obsah

Proč je rybí kolagen lepší než hovězí a vepřový?

KOLAGEN TVOŘÍ 10% CELKOVÉ HMOTNOSTI ČLOVĚKA a AŽ 70% KŮŽE. V tomto článku vám srovnáme rozdíly mezi vepřovým, hovězím kolagenem a kolagenem z ryb. Mezi nimi je veliký rozdíl.

Kolagen je hlavní organickou složkou podpůrného systému organismu, kostí, chrupavek, šlach, vaziva a kůže. Je významnou složkou cévních stěn, bazálních membrán, rohovek a některých tělesných orgánů.

KOLAGEN MÁ VÝZNAMNOU FUNKCI V PROCESU STÁRNUTÍ ORGANISMU
již kolem 25 roku si organismus přestává doplňovat kolagenová vlákna a my začínáme stárnout.

Zjednodušeně můžeme kolagenové produkty na trhu rozdělit do dvou základních skupin:

Kolagen vyráběný z vepřových a hovězích kůží - nejdostupnější klasická želatina, která není hydrolyzována, je velmi špatně stravitelná a jako proteinový zdroj nevhodná. Dále pak hydrolyzát kolagenu, který se používá zejména k obohacení lidské výživy o kolagenní bílkoviny v kloubních přípravcích, v kosmetice, ale také v laciných proteinových nápojích, kde uměle zvedá obsah proteinů. Působí povrchově a krátkodobě. Organismus jej odmítá jako cizorodou látku.

Biologicky aktivní „živý“ přírodní rybí kolagen (podobný kolagenu lidskému) - tropokolagen rychle se vstřebá a následně spojí s "našimi" kolagenními vlákny. Tato vlastnost je velmi důležitá. Kromě omlazujícího efektu, stimuluje obnovu vlastního kolagenu. Kdo používá kosmetiku s bioaktivním "živým" kolagenem pravidelně, počase zjistí, že je jeho pokožka pevnější, pružnější a vypadá jako po liftingu

Nejznámější a dosud i nejlepší značkou, která se zabývá výrobou biologicky aktivního kolagenu (tropokolagenu) a kosmetiky je Inventia.
I když jí konkuruje značka Larens, kerá také má řady s aktivním kolagenem, kolagen od Inventia dosud nemá v účincích konkurenci.

https://www.tropokolagen.cz