Přeskočit na hlavní obsah

5 neobvyklých způsobů, jak používat jedlou sodu pro krásu

Jedlá soda neslouží pouze za účelem vaření a čištění. Mimo jiné po přidání do vody zmírňuje pálení žáhy a dokáže zklidnit podráždění po kousnutí hmyzem. její všestrannost lze uplatnit i v kosmetice. Pokud chcete ušetřit peníze, zkuste tyto jednoduché domácí triky pro hebčí kůži a lesklejší vlasy.


Domácí peeling
Vytvořte jemný peeling smícháním 3 dílů jedlé sody a 1 dílu vody. Vhodné např. před nanášením samoopalovacího krému. Díky této péči nebudete mít šmouhy na těle.

Suchý šampon
Chcete-li protáhnout dobu mezi mytím vlasů, zkuste tento jednoduchý recept. Smíchejte čtvrt šálku marantového prášku (jemný přírodní prášek vyráběný ze škrobnatých hlíz vytrvalých bylin, jako je jako Maranta arundinaceatravinami), jednu lžíci jedlé sody  a kapku levandulového éterického oleje. Do směsi ponořte velký široký kartáč, oklepte přebytek a včesejte ke kořínkům vlasů. Jedlá soda absorbuje olej a zápach, takže budete mít pocit čistých a voňavých vlasů. Nepotřebujete žádnou sprchu.

Péče o nohy
3 lžíce jedlé sody rozpuste v nádobě s teplou vodou a přidejte plátky citronu. Jde o skvělou lázeň pro nohy, která je nejen osvěžuje, ale zároveň i čistí, Doporučuje nechat nohy namočené 10-15 minut. Potom si vytvořte pastu ze 3 dílů jedlé sody a 1 dílu vody a jemně s ní bruste ztvrdlou kůži a nehty.

Rozjasněte svůj úsměv
Bělení zubů je drahá záležitost, navíc peroxidu vodíku obsažený v bělících prostředcích může způsobit citlivost zubů. Takže, zkuste tuto přírodní alternativu. Navlhčete štětinky kartáčku, posypte jedlou sodou a čistěte zuby. Zbavíte se tak povrchových skvrn.

Zklidnění spálené kůže od sluníčka
Do litru vody nasypte 4 lžíce jedlé sody. Namáčete do směsi žínku a přkládejte na spálená místa. Tímto postupem můžete řešit i klasické popáleniny. Soda rychle pomůže.