Přeskočit na hlavní obsah

Toxiny pod kuchyňským dřezem

Toxiny pojídáme ve formě rafinovaných cukrů, umělých sladidel a dalších přídaných látek v naší stravě. Některé toxiny jsou přítomny v našem prostředí v podobě znečištěného ovzduší a vody.  A některé z nich se nachází přímo v našich domovech.

Běžné čistící prostředky jsou plné toxických chemikálií. Nejhorší jsou přípravky obsahující chlór a amoniak. Když se tyto látky spojí, vznikne chloramin, který byl použit jako chemická zbraň v první světové válce. Dost drsné!

Místo chemických čističů bychom se měli držet výrobků zhotovených ze 100% přírodních složek. Jsou stejně účninné a navíc levné!

Zde jsou pomocníci, které zdraví neohrozí:
  • Jedlá soda - může být použita k odstranění pachu v lednici, mrazáku, koberce, k čištění příborů, WC, vany a umyvadla.
  • Citronová šťáva - skvělá náhrada za bělidla.
  • Bílý ocet - po smíchání s vodou lze použít k čištění podlah, oken a zrcadel. K čištění kuchyňských povrchů se používá kombinace s peroxidem vodíku. Důležité je mít tyto dvě složky samostatně v láhvi, nikoliv dohromady smíchané. Nejprve rozprašovačem nastříkáte bílý ocet, potom peroxid a následně otřete do sucha.

HLEDÁK zajímavých světových informací