Břišní tuk? Oklamte kortizol!

Dnes těžko najdeme někoho, kdo není ve stresu. Tento chaotický uspěchaný život končí nadprodukcí kortizolu. A ten má obrovské dopady na naše celkové zdraví. Trpíte-li nespavostí a vyšší tělesnou hmotností (zejména tukem kolem pasu), může za to kortizol. Zkusme tenhle potenciální problém napravit. Zjistěte více, jak na tom s produkcí kortizolu jste. Nechte si udělat jednoduchý krevní test a zjistíte, zda jsou vaše hodnoty v normě.

Pokud zjistíte, že jste na tom s kortizolem mimo normu, zařaďte do svého jídelníčku DHA. Tento doplněk pomáhá proměnit kortizol zpět na kortizon, pomáhá snížit množství kortizolu ve vašem organismu. Udržujte rovnováhu pohlavních hormonů. Eestrogen a progesteron jsou zodpovědní za zvýšený kortizol. Pokud vaše krevní testy ukazují, že hladina některého z těchto hormonů je nízká, zvažte je vyvážit. Pro ženy je na to vhodný Euniké Red, pro muže Euniké Blue.

Začněte chodit spát ve stanovený čas každý večer. Vaše tělo pro úplnou regeneraci potřebuje osm hodin spánku. Tím, že mu je dopřejete, vaše hladina kortizolu začne klesat. Spěte v naprosté tmě! Výzkum ukázal, že i trochu světla zvyšuje stresové hormony.

Kromě toho se snažte snižovat hladinu kortizolu i jinou formou, např. relaxací jako je meditace, hluboké dýchání a cvičení.

Rozhodně ale nedělejte to, že si článek přečtete a mávnete nad ním rukou. Zde opravdu nepaltí, že kdo nic nedělá,nic nezkazí. Naopak, pokud to necháte být, svou daň si později vyberete.