Myjete si každý den obličej?

Pouze 50% žen si  myje obličej pravidelně. A z této poloviny jich další půlka nepoužívá správný produkt.  Otřesné, co? Přitom správná péče o pleť začíná čistou pokožku.


Správná péče o pleť
Nejprve si řádně omyjte ruce!

Ostranění make-upu

Než začnete s mytím, je třeba odstranit make-up, jinak se čistící složky nemohou dostat ke kůži. Oční make-up (i voděodolný) nejlépe rozpustíte bází obsahující olej. Můžete použít obyčejný dětský olejíček nebo luxusnější variantu micelární vodu Larens či pleťové mléko Inventia.

Hloubkové čištění pleti

K čištění použijte víc, než jen vodu. Čištění pleti musí být jemný. Většina tělových a tekutých mýdel jsou pro pleť velmi suchá. Co takhle zkusit přípravek, který neobsahuje sulfáty a je testován i pro miminka? Zkuste kolagenový mycí gel Inventia a tvář budete mít svěží, hladkou a nemusíte ani řešit typ pokožky. Sedne všem. Obzvlášť pokud máte citlivou pokožku, je složení produktů pro vás velmi důležité. Formaldehydy, konzervační látky a lanolin by vás mohli pěkně podráždit.

Pro jemné, ale důkladné čistění  stačí vaše prsty. Můžete s nimi během čištění lehce masírovat pleť, čímž stimulete krevní oběh a podpoříte lymfatickou drenáž.
Když jste hotovi s čištěním, důkladně a opakovaně odstraňte čistící prostředek. Odborníci doporučují používat vlažnou vodu. Voda, která je příliš horká nebo příliš studená bude dráždit kůži a může způsobit rozšíření kapilár.

Sušení tváře

Po opláchnutí nedrhněte tvář do sucha a už vůbec ne ručníkem, který běžně používáte na ruce. Ba tvář vždy používejte samostatný ručník, aby nedošlo k přenosu bakterií. Po omytí ručník na tvář pouze lehce přikládejte a pleť nechte vlhkou. Po tom naneste svou oblíbenou péči - já používám tropokolagen a potom liftingový krém Larens.

Spát s
čistým svědomím

Většina odborníků se shoduje, že mytí obličeje ráno a večer je nejlepší. Kožní maz se hromadí i přes noc. Proto nejen po celém dni, ale i ráno je čištění pleti důležité.