Probiotika - klíč ke zdraví a hubnutí

Většina lidí se zaměřuje na nebezpečné kmeny, jako je E. coli a stafylokok, když slyší slovo bakterie. Ale už neřeší nebo netuší, že existují i "dobré" bakterie, které mohou pomoci vybudovat lepší a zdravější tělo. To, co potřebujeme, jsou probiotika. Tyto dobré bakterie žijí v trávicím traktu a pomáhají našemu tělu bojovat - odstraňují toxiny, škodlivé bakterie a kmeny kvasinek, které mohou způsobit kvasinkové infekce. Náš zažívací trakt hostí více než 500 druhů bakterií!

Probiotika umožňují také lépe vstřebávat minerály a vitamíny, jako jsou vitaminy skupiny B a vitamínu K, mohou pomoci regulovat trávicí proces tím, že zpomalují vstřebávání živin, což brání výkyvům hladiny krevního cukru. Když je hladina cukru v krvi stabilní, budete mít chuť k jídlu pod kontrolou a to vám umožní také zhubnout. 

Probiotika se přirozeně vyskytují v zakysaných mléčných výrobcích (jogurt, kefír, acidofilní mléko), zelenině (nakládaná zelenina, kysané zelí) a dokonce i ve víně. nesmí však být skladovány v pokojových teplotách. Nicméně, většina z aktivních probiotik nepřežije proces trávení přes žaludeční kyseliny, proto je potřebujeme neustále doplňovat, aby se jejich působení dostalo i do tlustého střeva, kde dělají svou důležitou práci. 

Antibiotika ničí dobré bakterie
Bohužel jakmile užíváte antibiotika (ATB), pak si totálně vytřískáte ze střev i dobré bakterie - stačí 2 tablety a je po nich. Pokud se domníváte, že vám při léčbě antibiotiky pomohou mírnit jejich likvidační účinky lactobacily, tak jste na omylu. Ve skutečnosti nezachráníte nic. Opakováním antibiotik se tedy připravíte o vše, co vás před bakteriemi chrání. A protože jsou bakterie na antibiotika rezistentní (jednoduše si z ATB nic nedělají), vesele se tak pomnoží a zaútočí po několika dnech znovu. Výsledkem je neustálý koloběh nemocí, nulová funkčnost střevní mikroflory a oslabení stěn střev. Lékaři pak dokola vytloukají klín klínem a vesele předepisují další antibiotika. Navrátit zpět zdravou střevní mikroflóru pak trvá dlouhé měsíce a v nejhorším případě se to nemusí podařit vůbec. že to bez antibiotik nejde? Ale jde. Víc jak 10 let nás o tom přesvědčuje Pink Grape.

Queen Eunike pink grape 4 x 60 tablet lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Jak probiotika doplnit jinou formou?
Výborné zkušenosti máme například s doplňkem Powerful Worker, který probiotika nese v colostru - stačí 1 obolka denně (po antibiotikách minimálně 3 měsíce).

Queen Euniké Kolostrum Powerful Worker 9 + 2 660 tobolek lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>