Proč už výrobce Inventia nevyrábí živý kolagen (tropokolagen) pro Colway?

Před zhruba 16ti lety se na českém trhu objevil živý kolagen poprvé. Tenkrát se vyráběl pro společnost Colway, která však nebyla výrobcem, ale pouze distributorem a nabízela jej v modrém balení. Od roku 2014 však výrobce Inventia ukončil s Colway spolupráci. V pozadí se totiž odehrály věci, které Inventii poškozovaly.
 
Výrobce živého kolagenu INVENTIA® s 13ti letou tradicí se rozhodl koncem roku 2014 definitivně ukončit spolupráci s firmou Colway, pro kterou 10 let vyráběl, navrhoval a do sítě MLM dodával unikátní kolagenové výrobky v MODRÉM BALENÍ.
 

Zde je výňatek z oficiálního prohlášení v prosinci 2014:

 “Od této chvíle nemají žádné společnosti COLWAY právo identifikovat se s našimi výrobky. Cítíme povinnost otevřeně upozornit všechny klienty i prodejce, že i nadále kupované přípravky od Colway - včetně „Přírodního kolagenu“ Platinum, Silver a Graphite nebudou pocházet z naší produkce. Toto se týká i doplňku stravy, který jsme dodávali pod obchodním názvem Colvita. Všechny naše výrobky obdržely certifikáty bezpečnosti a byly schváleny k uvedení na trh. Kromě toho je naše společnost chráněna pojistkou odpovědnosti platnou pro celý svět včetně USA a Kanady. Nikdo (s výjimkou společnosti Inventia PT) nemá právo se na tyto skutečnosti odvolávat a registrovat výrobky.“

Proč se takto výrobce Inventia rozhodl? Protože se ukázalo, že obsah balení byl jiný, než bylo deklarováno. Zákazníci začali upotorňovat na pálení očí, alergické reakce, řídkou konzistenci a zhoršenou kvalitu „modrých“ kolagenů. Laboratorní rozbory opravdu dokázaly, že se NEJEDNALO O PRAVÉ ORIGINÁLNÍ KOLAGENY vyrobené v Inventia, i to, že klíčový distributor Inventie – firma Colway - dodával "své vlastní" zboží do prodejní sítě ČR a SR - BEZ VĚDOMÍ VÝROBCE INVENTIA, v jejich balení a “zaštítěni“ jejich certifikáty kvality.

Jednoduše řečeno, distriutor si obsah vyráběl jinde a dál prodával stále jako kolagen od Inventia. A na základě této zkušenosti si Inventia český trh začala řešit sama a od roku 2014 se nabízí v originálním složení v červeném balení.

Jak rozpoznat pravý originální kolagen od INVENTIA?

Je to jednoduché – výrobce udělal 2 zásadní změny:
 
1.) nové názvy: kolagen na obličej FACE (dříve Platinum), na tělo BODY (dříve Silver), na vlasy a nehty Hair & Nails (dříve Graphite) a kolagenové kapsle Invita Skin Beauty (dříve Colvita)
 
2.) změna MODRÉHO balení kolagenu za exkluzivní ČERVENO-BÍLO-ZLATOU má hlubší význam. Červená barva představuje lásku k lidem, bílá barva pravdu a čistotu a zlatá barva nejvyšší kvalitu, ale i ryzí lidské hodnoty. V tomto balení probíhá distribuce přírodního živého kolagenu Inventia i v dalších zemích - USA, Kanadě, Beneluxu...