Než koupíte aloe vera gel....

Měli byste vědět, že aloe je sice zajímavé, ale nedokáže čelit tomu, co umí česká dezintegrovaná chlorella. Aloe vera totiž pouze udržuje stav míru mezi dobrými a špatnými mikroorganismy. Samotnou příčinu problému však moc neřeší. Pokud jste se přesto rozhodli investovat do aloe vera pro vnitřní užívání, rozhodně čtěte složení, zjištujte skutečný původ suroviny a i kde se fyzicky zpracovává.

Co vše můžete u některých výrobců Aloe vera gelu objevite ve složení:

  • sladidlo E952 ( způsobuje rakovinu močového měchýře, varlat, v kombinaci s dalšími sladidly a v USA a Norsku je zakázáno)
  • E950 (látka považována za potencionálně nebezpečnou)
  • E954 (vyrábí se z toluenu, způsobuje zhoubné nádory dělohy, krvinek,vaječníků, v kombinaci s léky může poškodit sliznice, v USA byl zakázán, teď je zase povolen, původně to byl jed)
  • konzervant E211 způsobuje alergie a hypeaktivitu u dětí - opět jde o látku vyráběnou z toluenu neutralizací kyseliny benzoové.
  • největší průšvih je, že při reakci E211 a E300 ( benzoan draselný a kyselina askorbová) vznika benzen a ten je prokazatelne karcinogenní.......

O přidaném zhušťovadle Xantanu (potravinářské gumě) se moc rozepisovat nebudeme. Jen podotýkáme, že jde o zbytečné zaplácávání žaludku, které nemá žádný příznivý vliv na organismus, ale zase se lze s huštějším aloe vychloubat. Zde však neplatí pravidlo "čím hustší, tím kvalitnější". Samozřejmě je to blbost, bohužel u nás tento rádoby argument prodejci používají.

Proto když už mermomocí chcete aloe, doporučujeme aloe vera od české firmy Biomedica z Hořátve, která skutečně užívá aloe vera z Mexika z těch nejčistších oblastí.