Jak používat rybí peptidy, aby fungovaly při omlazení?

Množství kosmetických přípravků dostupných na trhu způsobuje, že se ztrácíme v nekonečném labyrintu. Vždy však musíme vycházet ze složení produktů a podle toho je správně kombinovat, aby jejich vzniklé reakce měly účinek. Proto přinášíme výsledky testu dvou produktů - séra s rybími peptidy a gelu s rybími peptidy.

Testovaly se produkty Larens firmy WellU - peptidový gel na tělo, peptidový gel na obličej a peptidové sérum na pleť a tělo . Laboratoř zjišťovala, zda je lepší používat přípravky bezprostředně najednou a v jakém pořadí. Výsledky ukázaly, že nejlepší kombinací je používání peptidového gelu hned po aplikaci peptidového séra. A to doslova se 100% jistotou. Zde je vysvětlení.

K výrobě přípravků Larens jsou používány rybí peptidy. Předtím svět „kolagenové“ kosmetiky fungoval na základě bílkovin a aminokyselin získávaných ze zvířat, ale epidemie BSE (nemoc šílených krav) uzavřela tuto kapitolu. Za stažením živočišných bílkovin z trhu stojí také jejich nízká vstřebatelnost, proto byly snahy zvýšit ji prostřednictvím injekčních aplikací. Proto laboratoře WellU sáhli po kůži ryb - zdroji aminokyselin a bílkovin, které jsou natolik biokompatibilní, že lidská kůže ideálně absorbuje veškeré výhody, které z nich vyplývají.

Kladných stránek je více - v kůži ryb, na rozdíl od jejich masa se nehromadí těžké kovy a jiné toxiny. Jde o zásobárnu výživných látek plně bezpečných pro organismus. WellU laboratoře vybraly tolstolobika a lososa jako nejmocnější spojence v boji s procesy stárnutí. Vzniklo však dilema - tolstolobik a losos v jednom přípravku příliš dobře nespolupracují a když z nich vytváříme směs, jejich neobvyklé účinky se vylučují. Umístění tolstolobika spolu s lososem v jednom produktu by znamenalo obyčejné plýtvání. Plýtváním by také bylo nevyužití úspěchů vědců WellU a odepřít Vám přístup k zlatému dolu blahodárných složek. Právě proto je potřeba sáhnout jak po gelech tak i po sprejích, protože použití takové kombinace - nutně ve dvou samostatných přípravcích - se dokonale doplňuje a velmi významně posiluje účinnost anti-aging terapie.
 

Kůže tolstolobika se tak stala základem pro rodinu peptidových gelů a losos obecný byl použit při výrobě peptidových sér.

  • Kůže tolstolobika - nenápadné ryby z čeledi kaprovitých, je bohatým zdrojem peptidů, aminokyselin a také nejhodnotnějšími kolageny, které sbírají vavříny ve světě kosmetiky. Kolagen jako makromolekulární bílkovina, neproniká hluboko do pokožky, ale vytváří na ní ochranný film, který zadržuje vodu v buňkách, pokožka je hydratovaná a proto méně náchylná k tvorbě vrásek. Aminokyseliny a rybí polypeptidy přenášejí aktivní látky a působí ve dvou rovinách: vně a uvnitř. Pokud by těchto argumentů nebylo dost, tolstolobik je naším miláčkem i proto, že se živí hlavně řasami. Stojí za  povšimnutí, že na Dálném východě (kde je nejvyšší podíl lidí dožívajících se vysokého věku) se řasy běžně používají v lékařství, kosmetice a v kuchyni. Zdraví prospěšná „pověst“ a obsah celé řady stopových prvků, jako je draslík, sodík, vápník, hořčík, železo, měď, mangan, jejichž koncentrace je 10krát vyšší než v cévnatých rostlinách způsobují, že řasy jsou stále více a více populární v evropských salonech.
    Spojení vlastností, které v sobě skrývá, tolstolobik s Biopeptide Complex, křemíkem, vitamínem C a koloidním stříbrem, vedlo k vytvoření rodiny Face Gelů - přípravků s intenzivním napínacím, liftingovým a protivráskovým účinkem, které s velkým mistrovstvím znovu modelují, přímo tvarují pokožku obličeje, krku a dekoltu.
  • Volba lososa při vytváření peptidového séra přišla přirozeně: zinek, vitamíny A, B2, D a E jsou ideální komponenty pro každou pokožku. Vitamín E, odborníky nazývaný také „elixír mládí“, se vyznačuje intenzivním antioxidačním účinkem. Chrání lipidový film, zlepšuje prokrvení pokožky, pomáhá při léčbě akné a seboroické dermatitidy, zajišťuje stabilitu a správnou propustnost buněčných membrán. Vyživuje pleť, neutralizuje nepříznivý vliv UV záření. Má protizánětlivé účinky, působí proti otokům, zvyšuje pružnost pojivové tkáně. Vyhlazuje a hydratuje pokožku. Jeho nedostatek je příčinou rohovatění a předčasného stárnutí pokožky i horší hojení ran. Zinek se osvědčil v působení proti vráskám, má také svůj podíl na obnově přírodního kolagenu a příznivě ovlivňuje pružnost pokožky. Zinek má blahodárný význam pro poškozenou pokožku, zvláště po dlouhodobém slunění. Obsahuje tzv. antioxidanty, které neutralizují volné radikály a tímto urychlují regeneraci pokožky. Antibakteriální účinky zinku podporuje vitamín D, který podporuje léčbu dermatitidy a též brání jejímu návratu. Přiměřená hladina další složky - vitamínu A příznivě ovlivňuje kondici pokožky v mnoha směrech: ničí volné radikály, pomáhá zmírňovat akné, vyrovnává zbarvení pokožky a zesvětluje pleť. Doporučuje se zejména pro zmírnění kožních problémů způsobených nadměrným opalováním. Zpomaluje proces stárnutí - stimuluje tvorbu kolagenu a posiluje vrstvu pokožky, čímž zabraňuje nadměrné ztrátě hydratace. Vitamín B2 představuje komplexní SOS pro pokožku, vlasy a nehty. Jeho důležitost pro organismus je nejlepší ukázat na následcích jeho nedostatku: nepřiměřená hladina látky se projevuje v podobě infekce v koutcích úst, křehkých a lámavých nehtů a matných vlasů bez lesku. Biotin, koloidní stříbro a ektoin, které do produktů jsou přidávány, doplnily intenzivní regenerační, vyživující a pečující vlastnosti přípravku Biopeptide Serum  Spray.