Jak jíst, aby se neukládal tuk na břiše

Jaké druhy potravin byste měli jíst a vyhnout se pneumatice kolem břicha? Je to celkem jednoduché, pokud půjde o pravidelnou činnost.

Tuk, který se hromadí kolem životně důležitých orgánů a kolem horní poloviny těla je známý jako viscerální tuk. Je to nejškodlivější typ tuku, protože způsobuje záněty, které mají vliv na zbytek těla a vede k vyššímu riziku vzniku diabetu typu 2 či onemocnění srdce. Chcete-li snížit objem v této oblasti, je důležité upravit stravu tak, aby obsahovala hodně ovoce a zeleniny, libové bílkoviny s nízkým obsahem tuku, mléko a mléčné výrobky, celozrnné výrobky. Důležité je také zmenšit velikost porcí a doplnit stravu o nenasycené tuky (např. olivový olej, lněný olej)

Chcete-li urychlit pohyb viscerálního tuku v těle, musíte cvičit kardiovaskulární a silové cviky nejlépe 7 dní v týdnu alespoň půl hodinky denně. Doporučujeme začít silovým tréninkem. To vám pomůže budovat svalovou hmotu a ztratit co nejvíce tuku.

 Pokud byste cvičili jen cviky na břicho, výsledek se nedostaví. Břišní cvičení pomůže zpevnit svaly, ale nepomůže ke ztrátě tuků.