Colostrum Powerful Worker - vítěz kvalitou i cenou!

Na trhu je nepřeberné množství produktů, které obsahují colostrum. Jedno se však vymyká, protože může deklarovat, že v každé tobolce tato surovina při výrobě neumřela. Konkuruje nejen kvalitou, ale i cenou. A je české od kraviček

Colostrum od Queen Euniké podrobněji

Kolostrum je mlezivo, které se tvoří krávě po dobu 72 hodin po otelení. Telátko se rodí bez imunity a bez kolostra by umřelo. V prvních minutách života je pro něj důležité dostat do sebe max množství imunoglobulinů a výživných látek.
Český výrobce Queen Euniké používá colostrum z prvního sběru (první nádoj). Hodiny odběru se liší podle stáří krávy a počtu narozených telat. Z toho vyplývá, že hodina není důležitá, protože každá kráva se telí v jinou dobu. Stádo neprochází imunizací a chov krav pochází z Beskyd.

Jak víte, že kolostrum má IGG 40 při výstupu?

U kolostra v produktu Powerful Worker se dělá zpětná kontrola kvality IGG. Colostrum se z již zpracované sypké formy (sprejová metoda sušením) zchladí na 37 stupňů a provádí se test imunodifuze (kolostrum se znovu zkapalní a měří se hodnoty IGG). Kontrola se provádí u každé šarže. Colostrum je velmi citlivé na zpracování a může dojít v procesu zpracování k mnoha ovlivňujícím faktorům, kdy kolostrum může být mrtvé.