Co jíst, abyste dosáhli ideální váhy?

Rozhodně byste neměli držet hladovku či omezit přísun potravy. Velmi podstatné pro hubnutí a redukci váhy je složení stravy. Ani se nemusíte nijak upejpat, stačí jen přemýšlet.

Při každé redukci můžete úplně v pohodě kombinovat sacharidy s proteiny, ale k tomu vždy potřebujete i vlákninu (zeleninu). Kombinace bílkovin, zdravých tuků, zeleniny a porce celozrnných sacharidů vás ve štíhlé linii podpoří. A vůbec nevadí, pokud si nandáte dříve zakázané brambory. Stačí totiž přejít na jejich jiný druh - batáty (sladké brambory).  

Můžete si dopřát i sklenku vína. Vychutnejte si ji 2x týdně, nejlépe kvalitní červené suché víno.  

Pokud dezert obohatíte dávkou ovoce, klidně si dopřejte i šlehačku - ale tu pravou, ze smetany. Také se nebojte kousku čokolády. Zde však sledujte složení, měla by být z kakaových bobů, nikoliv z rostlinných tuků.  

Když budete jíst pravidelně a vyváženě, tak si klidně jednou týdně můžete udělat tzv. porušovací den. Takže když ulítnete na dortu nebo na hamburgeru, nic se nestane. Jenom si dejte 1 díl, ne 3. A v ten den, kdy hřešíte, si naordinujte třeba 5km dlouhou svižnou procházku. 

Experimentujte, hledejte vhodné recepty, nevynechávejte jídla a hýbejte se. To je celé kouzlo, jak si udržet ideální váhu a netrpět.