6 výkonných pomocníků pro krásnou pleť

Pokud je pro vás obtížné konzumovat doporučené denní porce ovoce a zeleniny, zkuste je do těla dávat jinou formou. Chce to jen vybrat správné složení bez syntetických složek. To je prosím nutrikosmetika v praxi.

Vitamín C


Céčko neslouží pouze při nachlazení. Vitamín C také stimuluje fibroblasty, které pomáhají redukci kolagenu. Navíc pomáhá při hnědých skvrnách. Ale ne všechny formy vitamínu C jsou stejné. Uměle vyráběné Céčko je levné a k ničemu. Používá se spíš jako kozervant v potravinách a někteří výrobci z něj rádoby dělají hit při nachlazení či nemocech. Aby ale takto vitamin C fungoval, musí pocházet z přírodních zdrojů.

Vitamin D

Takzvaný sluneční vitamín se v lékařství po mnoho let používal k léčbě psoriázy, protože pomáhá zmírnit zánět. Hraje také ve prospěch pleti. Vitamin D působí jako kontrola růstu kožních buněk, inhibuje proliferaci buněk pokožky a zklidňuje imunitní systém. Vitamin D získáte ze stravy (rybí tuk, játra, mléko, žloutky), ale nejlepší forma je právě ze slunce. Má to však háček. Aby organismus vyráběl v kůži vitamin D, nesmíte nosit tmavé brýle. V případě, že je nosíte, tak mozek nedává impuls k jeho přeměně. Zkuste tedy brýle nosit minimálě a spíš šáhněte po čepici či klobouku. V zimě využívejte každého dne, kdy svítí slunce nebo déčko jednoduše doplňujte z doplňků stravy.

Vápník

I když je nejvíce známý z mléka pro posílení kostí, má také velké kožní výhody. Vápník reguluje obnovu buněk stimulací určitých enzymů, které vám zpevňují kůži. Pomáhá chránit pokožku před invazí patogenů a zadržuje v pleti vlhkost. Prospívá zejména lidem se suchou, křehkou kůží.


Vitamin A

Vitamin A je efektivní anti-age vitamin. Opravuje epidermální atrofii, která ztenčuje kůži.

Niacin

Niacin, také známý jako vitamín B3, se nachází v mnoha potravinách, včetně zelené zeleniny. Je hydratační, chrání pokožku a pomáhá vytvářet ceramidy. Pomáhá zklidnit zarudnutí a zlepšuje jizvy po akné.

Dezintegrovaná chlorella - česká sladkovodní řasa z Třeboně

Nejlepším řešením je dezintegrovaná česká chlorella z Třeboně, která má všechny potřebné látky v sobě obsaženy pěkně pohromadě. Tohle je její oficiální laboratorní rozbor. A nejlépe je začít sadou Euniké for Woman a Euniké for Man. Dokonce tolik vychvalované aloe vera jí nesahá ani po kotníky!