Příběh s rybou v pozadí nebo v čem spočívá síla nejúčinnějších anti-aging přípravků na světě

Prý ryby nemají hlas, ale určitě mají co říci na téma regenerace a omlazování pokožky. Příběh „polského kolagenu“ má svůj začátek v exotických vodách, které zkoumal mladý vědec Andrzej Frydrychowski. Pozorování zraněných ryb, kterým se navzdory podmínkám příznivým pro rozvoj patogenních bakterií, zázračně navrátí zdraví, zrodí v jeho hlavě domněnky, že
se v rybí kůži nacházejí látky, které intenzivně urychlují proces regenerace.Po letech toto tvrzení dokázali vědci z Gdaňska. Při hledání léku na rakovinu objevili metodu získávání kolagenu z kůží ryb. Tuto látku rychle „podchytil“ kosmetický průmysl a prohlásil ji za milník v boji za mladistvost pokožky, protože dosud žádný kosmetický přípravek nedával takové velkolepé protivráskové efekty. Během dalších výzkumů kolagen nepřestával překvapovat: ukázal se být geniálním prostředkem na popáleniny, jizvy, kožní problémy a … bolestí kloubů.

Takové široké spektrum účinků povzbudilo Frydrychowského k dalším analýzám látek odvozených z ryb. Stále však zůstala nevyřešena důležitá otázka:

molekuly kolagenu jsou příliš velké na to, aby pronikly do nejhlubších vrstev kůže, ale přesto účinkují. Jak?
Ukázalo se, že na povrchu kůže vlivem tepla se kolagen rozkládá na menší molekuly –  aminokyseliny a peptidy a že jsou to právě ony, které díky svým vlastnostem přenášejí vzácné látky do hloubky kůže.
https://www.shopeek.cz/Larens-PEPTIDUM-Face-Gel-30-ml-ma-liftingove-a-protivraskove-ucinky-d488.htm

Efekty užívání kosmeceutik Larens s obsahem Biopeptide Complex (peptidové sérum Hair & Body Repair Spray a gel Face Gel) během 6 týdnů.


Efekt užívání Silver Face Gel značky Larens s obsahem Biopeptide Complex během 28 dní.
Dalším krokem bylo vyvinout metodu rozbití rybího kolagenu na peptidy. Jejím autorem je již zmíněný, nyní světově uznávaný vědec s titulem profesora … Andrzej Frydrychowski. Jím stvořený Biopeptide Complex, obsažený v přípravcích Larens, se ukázal být nejúčinnější látkou proti stárnutí v celosvětovém měřítku. Slogan „Revoluce bez skalpelu“ ani trochu nezveličuje jeho účinky. Stimulace tvorby kolagenu v kůži, potvrzena výzkumem, dosáhla bezprecedentní úrovně.
Metoda Frydrychowského zahrnovala také způsob desetinásobné koncentrace peptidů. To byl začátek myšlenky vytvoření řady výživových doplňků NUTRIVI založených na přírodních složkách.

Tímto způsobem mohly být využity prospěšné účinky rybích peptidů nejen pro krásu a zdraví pokožky, ale i pro obnovu rovnováhy celého těla.
Začaly přicházet mnohé hlášení o účinnosti přípravků v regeneraci kloubů, regulaci imunitního systému, zlepšení celkového stavu organismu, tato problematika zaujala sportovce, fyzioterapeuty, kteří si po krátkém čase neuměli představit svou práci bez použití např. peptidových drinků. Efekt více než desetileté spolupráce s prof. Andrzejem Frydrychowskym představuje zdroj naší pýchy, protože jako jediní ve světě jsme držiteli patentu na získávání biologicky aktivního kolagenu a rybích peptidů z kůží vybraných druhů ryb.

Jak účinkují peptidy?
  • přenášejí aktivní látky do hlubších vrstev kůže a těla
  • zvyšují tloušťku škáry a pokožky
  • stimulují tvorbu kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové
  • zesvětlují a vyrovnávají barevný tón pleti – pomáhají v boji s pigmentovými skvrnami a fotostárnutím pokožky
  • zpomalují aktivitu metaloproteináz (enzymů způsobujících stárnutí)
  • mírní bolest a mají protizánětlivý účinek – zmírňují působení nepříznivých mechanických, chemických a environmentálních faktorů
  • upravují angiogenezi – tvorbu kapilár
  • zvyšují elasticitu pokožky
  • dodávají nezbytné základní stavební jednotky k obnově kolagenu v mnoha orgánech (klouby, chrupavky, nehty, vlasy, oční bulvy, játra)